top of page
Renée Content Shoot-40.jpg

Het is belangrijk om de juiste oorzaak en context van je klachten of symptomen te kennen om zo een gepaste behandeling te kunnen starten.

Er samen komaf mee maken?

Maak een afspraak of vraag een gratis kennismakingsgesprek aan.

Een gezonde bloedsuikerspiegel

Diabetes type 2 is een ziektebeeld dat zich langzaam ontwikkeld, doordat je lichaam langdurig teveel suikers te verwerken krijgt. Wanneer je koolhydraten of suikers eet, dan verhoogt het glucosegehalte in je bloed. Het hormoon insuline zorgt ervoor dat deze glucose in je cellen worden opgenomen om te voorzien van energie. Bij een chronische overdaad aan glucose, zal je lichaam zichzelf beschermen door de gevoeligheid voor het hormoon insuline te verminderen (insulineresistentie). Hierdoor geraakt glucose moeilijker in je cellen en krijgt je pancreas het signaal om méér insuline te produceren. Op de duur kan je pancreas overbelast geraken en wordt er net minder insuline geproduceerd, waardoor suikers blijvend kunnen opstapelen in je bloed. Dit kan allerlei schadelijke gevolgen zoals schade aan je bloedvaten en zenuwen, achteruitgang van je zicht, je nierfunctie, slecht genezende wondes, een trage spijsvertering of erectieproblemen.

 

Bij insulineresistentie of prediabetes is het niet alleen belangrijk om koolhydraten en suikers te beperken. De gehele samenstelling van je maaltijden, hoe vaak je eet, de mate waarin je beweegt, je gewicht en je stressniveau spelen een rol. 

bottom of page