Verantwoord aperitieven, het kan!
Gezond leven én genieten van het 'goei leven' kan perfect samen gaan. In plaats van chips, borrelnootjes of salamiblokjes kan je met groenten heerlijke, gezonde en prachtige creaties maken!
Met de hoeveelheden vermeld in onderstaand recept tover je een hele schotel op tafel. Ideaal wanneer je bezoek hebt. Heb je toch zoete aardappel of tofupesto over? Geen erg, heerlijk voor een restjesdag.
Ingrediëntenlijst (voor een hele schotel)
1 komkommer
Voor de geroosterde zoete aardappel:
1-2 zoete aardappelen (afhankelijk van de grote)
1 koffielepel kokosvet
zwarte peper, gemalen zeezout of Himalayazout , een snuifje cayennepeper
Voor de groene tofupesto:
pakje tofu (250 gram?)
1 bussel verse basilicum met takjes
handvol bladspinazie
1 knoflookteen
4 eetlepels extra vierge olijfolie
kruidenzout, zwarte peper
Stap 1: De geroosterde zoete aardappel
Verwarm de oven op 175°C
Spoel de zoete aardappel schoon. Je kan er ook voor kiezen om hem te schillen.
Snijd in plakjes van ca. 1 cm.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de schijfjes zoete aardappel op.
Smelt het kokosvet en besmeer de aardappelschijfjes met behulp van een keukenkwast. Kruid met zwarte peper, zout en cayennepeper.
Bak gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 2: Maak de groene tofupesto
Spoel de spinazie en basilicum.
Mix de tofu met de spinazie, basilicum, look, olijfolie, peper en zout in een blender of met behulp van een staafmixer.
Stap 3: Maak de torentjes
Spoel de komkommer en snijd in schijfjes van ca. 1 cm.
Leg er de geroosterde zoete aardappelschijfjes op. Het kan zijn dat je de zoete aardappel in kleinere stukken met snijden om het passend te maken.
Lepel op elke groententoastje wat groene tofupesto.
Serveer met een blaadje basilicum. Het oog wil ook wat!
Mijn bezoek was er alvast laaiend enthousiast over! Laat me gerust weten wat jouw ervaringen zijn na het maken van dit recept!?
Volg me op Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwe recepten, tips en weetjes.
Comments