top of page

Gezond met Renée: logo in de kijker

Bijgewerkt op: 30 aug. 2023

September, een frisse start! Een ideaal moment om mijn praktijk nog eens in de kijker te zetten.


September voelt voor velen aan als een frisse start. Na een zomer vol plannen en activiteiten komt er terug wat regelmaat en structuur. Hoe leuk al die uitstapjes, terrasjes en reisjes ook zijn, regelmaat geeft rust. Het is helemaal oké dat je soms behoefte hebt aan meer spontaniteit en uitbundigheid en dan weer aan rust en regelmaat. Beide mogen er zijn. Het leven is nu eenmaal cyclisch én duaal.


Heb jij goede voornemens? Wees dan zeker niet te streng voor jezelf. Je hoeft niet perfect te zijn. Je hoeft helemaal niets, behalve gehoor geven aan wat voor JOU juist voelt op dit moment. Het kan nuttig zijn om stil te staan bij de richting die je uit wil gaan. In welke zaken zou je meer tijd en energie willen investeren? Wat zou je (meer) willen oppakken? Wat zou je positieve energie geven? Wat kan je leven aangenamer of waardevoller maken? Misschien zijn er ook gewoontes of situaties die je zou willen veranderen of loslaten? Welke zaken kosten je energie en wat kan je doen om dat te verbeteren?


ENERGIE staat voor mij gelijk aan GEZONDHEID. Gezond met Renée... gezondheid is iets dat mij bezig houd! Ik neem de tijd om m’n praktijk nog eens in de kijker te zetten aan de hand van mijn praktijklogo.


Voor mij symboliseert dat logo de eenheid, de samenhang en wederzijdse afhankelijkheid van al het leven op aarde. Wij als mens kunnen maar gezond zijn als onze planeet dat ook is. We zijn immers een onderdeel van een heel ecosysteem. Planten zijn in staat om zelf energie aan te maken door licht en zuurstof om te zetten, waarbij naast energie ook zuurstof vrijkomt. Briljant toch! Mens en dier zijn afhankelijk van deze planten voor energie en voeding. Denk daar maar eens aan als je groenten op je bord ziet liggen! Insecten en dieren bestuiven planten en/of verspreiden zaden om nieuw plantenleven te scheppen. Afgestorven organisch materiaal wordt door de allerkleinsten, bacteriën en schimmels, verteerd en omgezet in bouwstenen voor nieuw leven. The circle of life! In onze darmen gebeurt trouwens hetzelfde. Een leger aan bacteriën breekt onverteerde voedseldeeltjes af en produceert in de plaats heel wat gezonde stoffen die je immuunsysteem ondersteunen. En zijn nu net planten dé voeding bij uitstek voor een gezonde darmflora.


Planten worden gevormd uit zaadjes met daarin al het potentieel om uit te groeien tot een mooie en vruchtbare plant. Net als planten groeien wij als mens ook. Intenties, voornemens kan je zien als zaadjes die door positieve aandacht en gerichte actie kunnen uitgroeien tot gezonde en vruchtbare gewoontes. Dat vraagt tijd, aandacht en energie. Verwacht van jezelf geen wonderen en geef jezelf de tijd en ruimte die je nodig hebt om te groeien.


De planten worden afgebeeld met hun wortels in de grond. Dit verwijst naar het geaard zijn. Met de voeten stevig op (niet in) de grond staan. Dit betekent gecenterd zijn, bij jezelf. Verandering begint altijd bij jezelf.


Ik sluit graag af met de volgende boodschap: Leef en eet bewust, met respect voor jezelf en je omgeving. Hapert het ergens? Ben je de weg even kwijt? Voel wat nodig is en laat je zo nodig inspireren en begeleiden en maak zo de weg vrij naar een bewuster en energieker leven.

Ben je benieuwd hoe voeding jouw gezondheid kan verbeteren? Ik help je graag verder!
21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page