top of page

Koolrabitoast

Bijgewerkt op: 12 mei 2023

Met het weekend voor de deur inspireer ik je graag met dit supergemakkelijk, lekker en gezond hapje!


Koolrabi is een echte lentegroente met een frisse, pittige smaak. Het bevat behoorlijk wat vitamine C. Vitamine C is onder andere nodig voor de aanmaak van collageen en daardoor belangrijk voor een gezonde huid, bloedvaten, pezen en botten. Het is ook een belangrijke antioxidant en ondersteunt je immuunsysteem, het helpt ijzer beter op te nemen uit plantaardige voedingsbronnen en het is betrokken bij de aanmaak van neurotransmitters en hormonen. Helaas gaat vitamine C gemakkelijk verloren door groenten te koken. Rauwe koolrabi is gelukkig superlekker!


Ingrediënten

  • koolrabi

  • toppings naar keuze: avocado, guacamole, hummus, groentenspread, olijventapenade, gegrilde groenten, zelfgemaakte eiersla, vissla, garnalen,... De mogelijkheden zijn talrijk!

Bereiding

  1. Verwijder de pel van de koolrabi en snijd de groente in schijven van ca. 0.5 cm dikte. Voor mooie, gelijke toastjes kan je uitsteekvormpjes gebruiken.

  2. Beleg de koolrabitoastjes naar wens. Ik koos voor een snelle guacamole (gemixte avocado met citroensap, zwarte peper en zout), grijze Noordzeegarnalen, gesnipperde lente-ui en verse dille.

Zonder uitsteekvorm en zonder garnalen even lekker hoor!29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page