top of page

Noten-zadenbrood

Bijgewerkt op: 8 nov. 2022

Noten, zaden en pitten zitten boordevol gezonde vetten en mineralen. Deze onverzadigde vetten zijn nodig voor de opname van vetoplosbare vitaminen (A,D,E,K), voor de opbouw van vloeibare celmembranen (met name in ons brein, waardoor het bijdraagt aan ons mentaal welzijn) en ze helpen om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Bij verhitting verliezen onverzadigde vetzuren hun gezonde eigenschappen. Hoe hoger de temperatuur, hoe schadelijker de gevolgen. Eet noten, zaden en pitten daarom zoveel mogelijk rauw en ongeroosterd. In dit recept wordt de temperatuur verhoogd tot 150°C. Je kan kiezen om de noten, zaden en pitten in hun geheel te mengen (afbeelding 1) of het deeg kort te blenden, waardoor je een brood met fijnere, gehakte noten en zaden krijgt (afbeelding 2)



Noten-zadenbrood
.pdf
Download PDF • 192KB

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page