top of page

Verwarmende chocolademelk

Bijgewerkt op: 13 feb. 2022


Cacao bevat bijzonder veel antioxidanten die helpen tegen veroudering en bijdragen aan een goede darmflora, bloeddruk en een gezond hart- en bloedvaten. Cacao is bovendien een goede bron van magnesium, een belangrijk mineraal voor je energieproductie. Ik gebruik liever een ongezoete plantaardige melkvervanger zoals amandel-, kokos- of haverdrank. Koemelk bevat immers het stofje IGF-1, dat de bloedsuikerspiegel kan ontregelen, en als je de aanwezige caseïne-eiwitten niet goed kan verteren, kunnen deze een negatief effect hebben op je brein.


Door speculaaskruiden toe te voegen, verbeter je niet alleen de smaak, maar ze zitten boordevol gezondheidsbevorderende stofjes! Kaneel, het hoofdbestanddeel, is ontstekingsremmend en helpt om je bloedsuikerspiegel, je bloeddruk en je bloedcholesterolwaarden te verlagen. In combinatie met gember, peper, kruidnagel, nootmuskaat en kardemon werkt het verwarmend en stimuleert het je spijsvertering.


Gebruik liever geen gewone suiker of synthetische zoetstoffen zoals aspartaam. Honing is van alle zoetmiddelen de meest natuurlijke, maar het beïnvloedt evengoed je bloedsuikerspiegel. Wees er daarom matig mee. Ideaal verhit je honing niet boven de 40°C omwille van de aanwezige enzymen. Wil je volledig suikervrij gaan met oog op een stabiele bloedsuikerspiegel, dan zijn de zoetstoffen erythritol, tagatose en stevia geschikte alternatieven. Hoedanook is het belangrijk om zowel suikers als zoetstoffen te beschouwen als af en ‘toetjes’.


Verwarmende chocolademelk
.docx
Download DOCX • 2.54MB

62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page