visie

Geneesmiddelen zijn niet weg te denken uit het dagelijks leven. Ze zijn nuttig en onmisbaar in acute situaties. Omdat geneesmiddelen efficiënt symptomen bestrijden, wordt er minder aandacht gegeven aan hoe klachten en symptomen vermeden of verminderd kunnen worden door leefstijlaanpassingen.

Gezondheid benader ik graag in de ruimste betekenis van het woord. Hoe jij je in je vel voelt, lichamelijk en geestelijk, daarop heeft ook je voeding een grote invloed. Misschien wéét je wel wat je zou ‘moeten’ doen, maar je weet niet hoe of je komt steeds dezelfde valkuilen tegen. Door het herstellen van je relatie tot voeding, maak je de weg vrij om bewuster en energieker in je leven staan. Hierbij hoef je niet te vervallen in een alles-of-niks aanpak. Gezond en gelukkig leven omvat evengoed gezellig tafelen en genieten van wat voor jou waardevol is. Het is een kwestie van balans. 

Benieuwd hoe voeding je gezondheid kan beïnvloeden? Neem gerust contact op. Samen stellen we een plan van aanpak op.

Zelfzorg is het mooiste wat je jezelf kan geven!

Renée Rivierenhof-2-2 (1)_edited.jpg

OVERmij

Hallo! Mijn naam is Renée en ik ben gepassioneerd door gezondheid in al haar facetten.  Het is mijn missie om mensen te begeleiden naar een bewuste, gezonde eetwijze en hen zo terug in hun kracht te brengen en waardevol te leven. Ik geloof dat door je lichamelijke gezondheid te verbeteren, er kostbare energie vrijkomt die je kan investeren in die zaken die voor jouw waardevol zijn!

Sinds 2010 ben ik werkzaam als diëtiste in GZA Sint-Augustinus waar ik mensen aan dialyse ondersteun en begeleid bij het volgen van hun specifiek dieet. Daarnaast sta ik in voor ambulante raadplegingen op verwijzing van diverse specialisten. Hierdoor heb ik al heel wat kennis en ervaring opgedaan in de reguliere gezondheidszorg.

Toch benader ik gezondheid graag holistisch. Ik schoolde me bij in verschillende domeinen waaronder kruidenleer (herborist), voedingspsychologie en hulpkok (jaja, ik ben ook een levensgenieter). Momenteel volg ik met veel enthousiasme een tweejarige postgraduaatopleiding tot Orthomoleculair therapeut. Deze verschillende invalshoeken tracht ik te integreren in mijn zelfstandige praktijk. Niet het cijfer op de weegschaal, wel de lichamelijke en geestelijke gezondheid van mijn cliënten staat voorop.