top of page

visie

Geneesmiddelen zijn niet weg te denken uit het dagelijks leven. Ze zijn nuttig en onmisbaar in acute situaties. Omdat geneesmiddelen efficiënt symptomen bestrijden, wordt er minder aandacht gegeven aan hoe klachten en symptomen vermeden of verminderd kunnen worden door leefstijlaanpassingen op gebied van voeding, beweging, ontspanning en zingeving. Het positieve nieuws is dat wij gemiddeld 50% zélf de controle hebben om onze gezondheid te optimaliseren door middel van een gezonde levenswijze en mindset!

Gezondheid benader ik dan ook graag in de ruimste betekenis van het woord. Hoe jij je in je vel voelt, lichamelijk en geestelijk, daarop heeft ook je voeding een grote invloed. Misschien wéét je wel wat je zou ‘moeten’ doen, maar je weet niet hoe of je komt steeds dezelfde valkuilen tegen. Door evenwichtig te leren eten en ook je relatie tot voeding te herstellen, maak je de weg vrij om energieker in je leven staan. Hierbij hoef je niet te vervallen in een alles-of-niks aanpak. Gezond en gelukkig leven omvat evengoed gezelligheid en genieten van wat voor jou waardevol is. Het is een kwestie van balans

Whole food of "écht" eten in een juiste verhouding vormt de absolute basis, waarbij afhankelijk van je situatie en/of klachten specifieke adviezen van toepassing kunnen zijn. Ik sta voor een individuele aanpak. Er is geen pasklaar antwoord voor iedereen.

Benieuwd hoe voeding jouw gezondheid kan beïnvloeden? 

Zelfzorg is het mooiste wat je jezelf kan geven!

Renée Rivierenhof-2-2 (1)_edited.jpg

OVERmij

Hallo! Mijn naam is Renée en ik ben gepassioneerd door gezondheid in al haar facetten.  Het is mijn missie om mensen te begeleiden naar een bewuste, gezonde eetwijze en hen zo terug in hun kracht te brengen en waardevol te leven. Door je lichaam de juiste voedingsstoffen te geven, komt er immers kostbare levensenergie vrij!

Van 2010 tot 2023 was ik als erkend diëtiste werkzaam in GZA Sint-Augustinus waar ik mensen aan dialyse begeleidde bij het volgen van hun specifiek dieet. Daarnaast stond ik in voor ambulante raadplegingen op verwijzing van diverse specialisten. Hierdoor heb ik heel wat kennis en ervaring opgedaan.

Ik schoolde me bij in verschillende domeinen waaronder kruidenleer of herborist (Europese Academie), voedingspsychologie (ACT Academie), hulpkok (PIVA) en een basisopleiding integrale coach (Open Mind). Momenteel volg ik een tweejarige postgraduaatopleiding tot Orthomoleculair therapeut (ICZO), al blijf ik trouw aan mijn visie om volop in te zetten op voeding, kruiden en lifestyle, meer dan supplementen. Deze verschillende invalshoeken integreer ik in mijn zelfstandige praktijk die ik sinds 2021 in bijberoep ben gestart en vanaf april 2023 voltijds zal uitbreiden. 

 

Omdat de beroepstitel 'diëtiste' naar mijn gevoel teveel geassocieerd wordt met lightproducten, crashdiëten en louter vermageren, gebruik ik liever de term 'voedingsdeskundige'. Niet het cijfer op de weegschaal, wel de lichamelijke en geestelijke gezondheid van mijn cliënten staat voorop. 

bottom of page