top of page

visie

Behandeling van klachten is heel vaak gericht op één of meerdere symptomen. Geneesmiddelen zijn daarbij niet weg te denken. Ze zijn nuttig en onmisbaar in acute situaties. Omdat geneesmiddelen zo efficiënt symptomen bestrijden, wordt er minder aandacht gegeven aan de onderliggende oorzaak van deze klachten. Ziekte en ongemak zijn echter een uiting van een onbalans in je lichaam en/of je geest en niet de oorzaak op zich.  De oorzaak is meestal een samenspel van verschillende triggers die je uiteindelijk ziek kunnen maken. Het is zelden één orgaan, één systeem of één symptoom dat behandeld moet worden. Alles in je lichaam werkt immers samen als één geheel, van kop tot teen, en staat bovendien in verbinding met je omgeving:  relaties, gezin, werk(druk), ontspanning en plezier, cultuur, milieu etc. In de huidige samenleving kunnen we daarom de enorme impact van diverse stressoren niet wegdenken. ​

Gezondheid benader ik dan ook graag in de ruimste betekenis van het woord. Hoe jij je in je vel voelt, lichamelijk en geestelijk, daarop heeft je voeding en levensstijl een enorme invloed. Puur en onbewerkt voedsel, een gezond bioritme, voldoende lichaamsbeweging en een positieve mindset  vormen de basis.

 

Bij bepaalde klachten of aandoeningen kunnen specifieke adviezen van toepassing zijn. Er is geen pasklaar antwoord voor iedereen. Ik sta voor een individuele aanpak waarbij duurzaam investeren in gezondheid vooropstaat. Hierbij hoef je niet te vervallen in een alles-of-niks aanpak. Gezond en gelukkig leven omvat evengoed gezelligheid en genieten van wat voor jou waardevol is. Het is een kwestie van balans

Benieuwd wat voeding voor jouw gezondheid kan betekenen

Menselijk lichaam PNG_edited.png
1.png
Renée Content Shoot-71.jpg

OVERmij

Hallo! Mijn naam is Renée en ik ben gepassioneerd door gezondheid in al haar facetten.  Het is mijn missie om mensen zoals jij te begeleiden naar een bewuste, gezonde voedingswijze en je zo terug in je kracht te brengen. Door je lichaam en je geest de juiste zorg en voeding te geven, komt er immers kostbare levensenergie vrij!

De één-op-één begeleiding die ik jou bied is gebaseerd op wetenschap en ervaring: 

 • Mijn jarenlange werkervaring (2010 - 2023) als klinisch diëtiste in het GZA Sint-Augustinus ziekenhuis waar ik met verschillende specialisten en paramedici kon samenwerken.
   

 • De start als zelfstandig voedingsdeskundige (sinds 2021) waar ik mijn ervaring en inzichten vanuit de reguliere gezondheidszorg combineer met deze vanuit de complementaire gezondheidszorg, met een specifieke interesse in vrouwelijke hormonale klachten en de ondersteuning bij energiegebrek, energiedips, craving en een verminderde mentale veerkracht.
   

 • De bacheloropleiding Voedings- en dieetkunde (AP Hogeschool), de postgraduaatopleiding Orthomoleculaire gezondheidszorg (HoWest) en bijkomende opleidingen herborist (Europese Academie) en voedingspsychologie (ACT Academie) die mij een brede kijk op voeding en gezondheid geven.
   

 • De opleidingen integrale basiscoach (Open Mind) en ACT of Acceptance and Commitment Therapy (ACT Academie) die mij de nodige tools geven om ondersteuning te bieden bij de uitdagingen van gedragsverandering.
   

 • De opleiding hulpkok (PIVA) en eigen kookexperimenten waardoor gezond eten ook heel erg lekker kan zijn!

Omdat de beroepstitel 'diëtiste' naar mijn gevoel teveel geassocieerd wordt met lightproducten, crashdiëten en louter vermageren, gebruik ik liever de term 'voedingsdeskundige'. Niet het cijfer op de weegschaal, wel de lichamelijke en geestelijke gezondheid van mijn cliënten staat voorop. 

bottom of page