top of page

visie

Geneesmiddelen zijn niet weg te denken uit het dagelijks leven. Ze zijn nuttig en onmisbaar in acute situaties. Omdat geneesmiddelen efficiënt symptomen bestrijden, wordt er minder aandacht gegeven aan de onderliggende oorzaak van klachten en symptomen. Gezondheidsklachten, ziekte of een gebrek aan levensenergie wijzen op een verstoring van de balans in je lichaam of je geest. Het positieve nieuws is dat je voor een groot deel zélf de controle hebt om deze balans te herstellen door in te zetten op een gezonde levenswijze en mindset!

Gezondheid benader ik dan ook graag in de ruimste betekenis van het woord. Hoe jij je in je vel voelt, lichamelijk en geestelijk, daarop heeft ook je voeding een grote invloed. Puur en onbewerkt voedsel in een juiste verhouding, bewust eetgedrag en een gezonde routine vormen de basis, waarbij afhankelijk van je situatie en/of je klachten specifieke adviezen van toepassing kunnen zijn. Er is geen pasklaar antwoord voor iedereen. Ik sta voor een individuele aanpak waarbij duurzaam investeren in gezondheid vooropstaat in plaats van quick fixes.

 

Hierbij hoef je niet te vervallen in een alles-of-niks aanpak. Gezond en gelukkig leven omvat evengoed gezelligheid en genieten van wat voor jou waardevol is. Het is een kwestie van balans

Benieuwd hoe voeding jouw gezondheid kan beïnvloeden? 

Zelfzorg is het mooiste wat je jezelf kan geven!

Renée Rivierenhof-2-2 (1)_edited.jpg

OVERmij

Hallo! Mijn naam is Renée en ik ben gepassioneerd door gezondheid in al haar facetten.  Het is mijn missie om mensen te begeleiden naar een bewuste, gezonde eetwijze en hen zo terug in hun kracht te brengen en waardevol te leven. Door je lichaam de juiste voedingsstoffen te geven, komt er immers kostbare levensenergie vrij!

Van 2010 tot 2023 was ik als erkend diëtiste werkzaam in GZA Sint-Augustinus waar ik mensen aan dialyse begeleidde bij het volgen van hun specifiek dieet. Daarnaast stond ik in voor ambulante raadplegingen op verwijzing van diverse specialisten. Hierdoor heb ik heel wat kennis en ervaring opgedaan.

Ik schoolde me bij in verschillende domeinen waaronder kruidenleer of herborist (Europese Academie), voedingspsychologie (ACT Academie), hulpkok (PIVA) en een basisopleiding integrale coach (Open Mind). Momenteel volg ik een tweejarige postgraduaatopleiding tot Orthomoleculair therapeut (ICZO), al blijf ik trouw aan mijn visie om volop in te zetten op voeding, kruiden en lifestyle, meer dan supplementen. Deze verschillende invalshoeken integreer ik in mijn zelfstandige praktijk die ik sinds 2021 ben gestart.

 

Omdat de beroepstitel 'diëtiste' naar mijn gevoel teveel geassocieerd wordt met lightproducten, crashdiëten en louter vermageren, gebruik ik liever de term 'voedingsdeskundige'. Niet het cijfer op de weegschaal, wel de lichamelijke en geestelijke gezondheid van mijn cliënten staat voorop. 

bottom of page