fruit en noten

Visie

Geneesmiddelen zijn niet weg te denken uit het dagelijks leven. Ze zijn nuttig en onmisbaar in acute situaties. Omdat geneesmiddelen efficiënt symptomen bestrijden, wordt er minder aandacht gegeven aan hoe klachten en symptomen vermeden of verminderd kunnen worden door leefstijlaanpassingen.

Gezondheid kent drie dimensies die elkaar beïnvloeden: het fysieke, het mentale en het sociale. Hoe jij je in je vel voelt, lichamelijk en geestelijk, daarop heeft ook je voeding een grote invloed. Het is van evenwaardig belang om het sociale aspect van voeding niet uit het oog te verliezen. Een gezonde levensstijl omvat evengoed gezellig tafelen en genieten van wat voor jou waardevol is. Het is een kwestie van balans.

Benieuwd hoe voeding je gezondheid kan beïnvloeden? Neem gerust contact op. Samen stellen we een plan van aanpak op.

DSCF2234.jpg

Mijn naam is Renée Cavens. Als voedingsdeskundige ondersteun en begeleid ik patiënten van het GZA Sint-Augustinus ziekenhuis in Wilrijk naar een aangepaste of gezonde levensstijl. Daarnaast werk ik als zelfstandig voedingsdeskundige in de groepspraktijk UGO-relax in Wijnegem. 

 

Ik schoolde me bij in verschillende voedingsdomeinen waaronder kruidenleer en voedingspsychologie. In het academiejaar 2022-2023 zal ik starten met een tweejarige opleiding tot Orthomoleculair therapeut. Dit sluit aan bij mijn holistische kijk op gezondheid. Niet het cijfer op de weegschaal, wel de lichamelijke en geestelijke gezondheid van mijn cliënten staat voorop in mijn praktijk.