top of page

Havermoutwrap

In plaats van een kant-en-klare wrap op basis van geraffineerde granen met vaak toevoegingen van suikers en additieven, kan je zelf aan de slag met eieren en havervlokken. Haver bevat cholesterolverlagende vezels, veel B-vitamines die nodig zijn voor een goede energieproductie en de aanmaak van geluksstofjes in onze hersenen. Het is een bron van belangrijke mineralen zoals magnesium, zink en ijzer. Eieren kwamen lange tijd in een slecht daglicht te staan, omdat de dooier rijk is aan cholesterol. De invloed van voedingscholesterol op onze bloedlipiden is echter verwaarloosbaar. Eieren bevatten alle essentiële aminozuren die nodig zijn voor tal van lichaamsfuncties. De eidooier bevat choline, een aminozuur dat de opbouw en goede werking van onze hersenen ondersteunt. Tot slot nog een woordje uitleg bij de edelgistvlokken in dit recept. Edelgist is een rijke bron van B-vitamines (behalve B-12) en heeft, ondanks een laag zoutgehalte, een hartige-umami smaak door het aanwezige glutaminezuur. Het wordt in een vegetarische of veganistische voedingsgewoonte vaak gebruikt om (Parmezaanse) kaas te vervangen. Het is het proberen waard!


Havermoutwrap
.pdf
Download PDF • 138KB


12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page