top of page

Met kleine stapjes naar succes

We willen ons allemaal gezond, energiek, fit en stralend voelen. De beste versie van onszelf! Dit verlangen brengt ons ertoe om in beweging te komen en dat is mooi. De valkuil is dat we vaak de perfectie van onszelf verlangen. We willen het allemaal ineens weten, kunnen, doen en onze doelen zo snel mogelijk bereiken.


Gewoontes veranderen is een leerproces en dat vraagt focus en energie. Maar het leven vraagt op vele andere gebieden ook focus en energie. Wat gebeurt er? Misschien lukt het een tijdlang om je 90% of zelfs 100% aan je nieuwe voornemens te houden, of misschien ook niet, maar na verloop van tijd word je afgeleid door andere zaken of gebeurtenissen. Je aandacht verzwakt en je zogenaamde oerbrein neemt het over. Dit hersengebied staat voor overleving: instant beloningen, snelle energie en korte termijn keuzes (lees: suikers, snacken, comfortfood).Hoewel dit een heel normaal proces is, geeft dit een gevoel van falen en ondermijnt het je motivatie. Daar komt de waarde van met kleine tussenstapjes te werken aan gezonde gewoontes! Door te focussen op één of enkele actiepunten verhoog je de kans op slagen. Elk slagen voelt als een kleine overwinning en sterkt je vertrouwen. Vertrouwen in jezelf, in je kunnen, in je mogelijkheden.


Als je iets vaak genoeg doet, wordt het meer en meer een gewoonte en gaat het steeds gemakkelijker en zo ontstaan uiteindelijk automatische gewoontes. Denk aan alles wat je in je leven al geleerd hebt!?

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page