top of page

Boekweit-banaan muffins

Bijgewerkt op: 22 mei



In dit recept wordt boekweitmeel gebruikt. Boekweit behoort officieel tot de zaden en niet tot de granen. Het is van nature glutenvrij, bevat veel mineralen en is interessant vanwege 'de hoge biologische waarde' eiwitten. Dit betekent dat de eiwitten overeenkomen met de behoefte van de mens. Waarom zijn eiwitten belangrijk? Ze zijn onmisbaar voor groei, aanmaak van bloedcellen, enzymen, hormonen en neurotransmitters en ze zorgen voor onderhoud en herstelwerken in je lichaam. Boekweit bevat ook tryptofaan, de voorloper van ons gelukshormoon serotonine. Probeer dus eens vaker boekweit(meel) te verwerken in je recepten!


Ingrediënten

·       50g volkoren boekweitmeel

·       1 eetlepel kaneelpoeder

·       1 mespunt natriumbicarbonaat

·       1 mespunt fijn zeezout

·       90g kokosvet

·       2 eieren

·       2 grote bananen

·       60g gedroogde vijgen in stukjes

·       60g walnoten, grof gehakt

Bereiding

Verwarm de oven op 170°C.

Meng het boekweitmeel, de kaneel, het natriumbicarbonaat en het zeezout in een grote mengkom.

Smelt het kokosvet en laat even afkoelen. 

Pureer de bananen met een staafmixer. Klop er de eieren onder en voeg het kokosvet toe.

Meng de natte met de droge ingrediënten tot een deeg.

Voeg de gehakte walnoten en dadelstukjes toe.

Giet het beslag in muffinvormpjes en bak ze gedurende 35 minuten.

Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen.



58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page