top of page

Doperwtenspread met kerrie en munt

Het bewijs dat gezond ook lekker en supergemakkelijk kan zijn!



Over voeding is er veel tegenstrijdig onderzoek gebeurd. Maar over het belang van het eten van voldoende groenten is men het algemeen eens. Groenten bevatten vele waardevolle voedingsstoffen zoals water, vezels, vitaminen, mineralen, antioxidanten en andere supergezonde plantenstofjes. In tegenstelling tot de meeste andere voedingsmiddelen hebben groenten geen bovengrens. Toch eet de gemiddelde Westerling er veel te weinig van. De minimale dagelijkse aanbeveling is 300 gram groenten per dag en nog beter is 500 gram. Schrikt dit jou af? Door groenten te verdelen over verschillende eetmomenten kom je er heus wel! Maak er een gewoonte van om alle dagen groenten te eten bij je lunch. Dit kan een fameuze maaltijdsalade zijn, maar evengoed een verse groentesoep of wat groenten 'on the side' bij je brood(vervanger). Of verwerk groenten, zoals in dit recept, in groentenspreads en -dips die je als beleg kan eten, als extra topping op je salade of als dip voor een gezonde groentensnack. Mogelijkheden zat! Hier alvast een recept om je op weg te helpen.


Doperwtenspread met kerrie en munt


Ingrediëntenlijst


  • 400 gram diepgevroren doperwten

  • 30 ml koudgeperste olijfolie

  • 2 takjes verse munt

  • 1/2 - 1 teentje knoflook

  • 1 koffielepel kerriepoeder (of naar smaak)

  • zwarte peper en grof zeezout naar smaak

  • 1 eetlepel citroensap

Bereiding


  1. Stoom de diepgevroren doperwten enkele minuten totdat ze gaar zijn.

  2. Hak de muntblaadjes fijn.

  3. Pureer de gestoomde doperwten, de muntblaadjes, de olijfolie, de knoflook en het kerriepoeder tot de gewenste dikte. Breng eventueel verder op smaak met zwarte peper en grof zeezout

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page