top of page

Feestelijke pastinaak-kastanjekroketten

Mijn diepvriezer bewaart nog een schat van Deurnese kastanjes. Met de eindejaarsfeesten in het zicht, deel ik dan ook graag een feestelijk recept met deze lokale herfstvruchten. Geen kastanjes in jullie vriezer? Geen nood, veel supermarkten (waaronder Colruyt) verkoopt vacuümverpakte gegaarde kastanjes. In plaats van de klassieke garnaal-, kaas- of hamkroketjes kunnen ook groenten de hoofdrol spelen in dit feestelijk voorgerecht. Pastinaak verliest stilaan zijn status van vergeten groente. Het is een zetmeelrijk wortelgewas rijk aan vezels die de darmwerking ondersteunen en afvalstoffen en cholesterol helpen afvoeren. Serveer met een frisse 'wintersla' zoals winterpostelein of mizuna gedresseerd met extra vierge olijfolie of walnotenolie en (balsamico) azijn. Wat citroensap erover geeft een extra frisse toets (én vitamine C om je immuunsysteem te boosten).


Pastinaak-kastanjekroketten
.pdf
Download PDF • 178KB

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page