top of page

Salade van gemarineerde rode biet, spinazie, radijsjes en citroenroom

Bijgewerkt op: 29 apr. 2023



 

Ingrediënten (2 porties)

  • 2 grote of 4 kleine rode bieten (vers of voorgekookt)

  • 2 grote handenvol verse bladspinazie

  • een trosje radijsjes

  • verse bladpeterselie

  • voor de marinade: 2 eetlepels extra vierge olijfolie, 4 eetlepels rode wijnazijn, 1 koffielepel mosterd, zwarte peper, 1/2 theelepel geplette roze peperbolletjes, 1/4 theelepel gedroogde tijm

  • voor de citroenroom: 4 eetlepels zure room, 2 eetlepels citroensap, citroenzeste van 1/2 onbespoten citroen, zwarte peper en zout

  • 2 eetlepels ongeroosterde pompoenpitten, 2 eetlepels hennepzaad

  • Naar keuze: serveer met (gerookte) vis, een gepocheerd ei of fetakaas

Stap 1: Maak de gemarineerde rode biet


  • Schil de rode bieten en stoom ze beetgaar. Voor een snelle variant kan je voorgekookte bieten gebruiken. Snijd de gegaarde bieten in plakjes van ca. 0.5 cm.

  • Meng de olijfolie, rode wijnazijn, mosterd, zwarte peper, gekneusde roze peperbolletjes en gedroogde tijm. Leg de schijfjes biet in een schaal en doe er de marinade bij. Je kan dit gerust een dag op voorhand doen, maar geen erg als je het vergeten bent. Het is hoedanook smakelijk.


Stap 2: Maak de citroenroom

  • Meng de zure room, het citroensap, de citroenzeste, de zwarte peper en het zout.


Stap 3: Stel de salade samen

  • Spoel alle groenten. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Hak de peterselie fijn.

  • Doe in elk bord een groot handvol bladspinazie. Verdeel er de gemarineerde rode bieten over en vervolgens de schijfjes radijs.

  • Lepel de citroenroom over de groenten.

  • Werk af met de gehakte peterselie, pompoenpitten en hennepzaad.

  • Serveer met (gerookte) vis, een gepocheerd ei of fetakaas naar keuze.

 
13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page