Ingrediënten (2 porties)
2 grote of 4 kleine rode bieten (vers of voorgekookt)
2 grote handenvol verse bladspinazie
een trosje radijsjes
verse bladpeterselie
voor de marinade: 2 eetlepels extra vierge olijfolie, 4 eetlepels rode wijnazijn, 1 koffielepel mosterd, zwarte peper, 1/2 theelepel geplette roze peperbolletjes, 1/4 theelepel gedroogde tijm
voor de citroenroom: 4 eetlepels zure room, 2 eetlepels citroensap, citroenzeste van 1/2 onbespoten citroen, zwarte peper en zout
2 eetlepels ongeroosterde pompoenpitten, 2 eetlepels hennepzaad
Naar keuze: serveer met (gerookte) vis, een gepocheerd ei of fetakaas
Stap 1: Maak de gemarineerde rode biet
Schil de rode bieten en stoom ze beetgaar. Voor een snelle variant kan je voorgekookte bieten gebruiken. Snijd de gegaarde bieten in plakjes van ca. 0.5 cm.
Meng de olijfolie, rode wijnazijn, mosterd, zwarte peper, gekneusde roze peperbolletjes en gedroogde tijm. Leg de schijfjes biet in een schaal en doe er de marinade bij. Je kan dit gerust een dag op voorhand doen, maar geen erg als je het vergeten bent. Het is hoedanook smakelijk.
Stap 2: Maak de citroenroom
Meng de zure room, het citroensap, de citroenzeste, de zwarte peper en het zout.
Stap 3: Stel de salade samen
Spoel alle groenten. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Hak de peterselie fijn.
Doe in elk bord een groot handvol bladspinazie. Verdeel er de gemarineerde rode bieten over en vervolgens de schijfjes radijs.
Lepel de citroenroom over de groenten.
Werk af met de gehakte peterselie, pompoenpitten en hennepzaad.
Serveer met (gerookte) vis, een gepocheerd ei of fetakaas naar keuze.
Comments