top of page

Biets of love

Bijgewerkt op: 2 mei 2023


De Sinterklaaslekkernijen en kerstversieringen zijn nog niet lang uit het straatbeeld verdwenen en we worden alweer overspoeld door Valentijnshartjes. Hoewel dit een heel commercieel karakter heeft, kan het ook mooi en betekenisvol zijn. Liefde gaat voor menigeen door de maag! Toch maken we vaak weinig tijd om te koken en samen te tafelen. Op dagen zoals Kerst, Nieuwjaar, Pasen of zelfs Valentijn (een collega vertelde zelfs over een anti-Valentijns double date) komen we vaak samen met onze vrienden of familie. Die dagen maken we wél tijd om wat langer in onze kookpotten te roeren en vooral, we maken tijd om sámen te eten en te genieten van ons eten. Zo voeden we ons op een dieper niveau dan alleen maar onze lichamen.


Voor mezelf heeft Valentijn een andere invulling, namelijk de verjaardag van m’n broer. Elk jaar op 14 februari zijn de hartjes in teken van hem. Toen wij als kinderen nog ‘thuis’ woonden, mocht de jarige kiezen wat er op tafel kwam. Ik stelde mijn broer de vraag wat hij dit jaar het allerliefst voor z’n verjaardag wil eten…. steak met verse bearnaisesaus en frietjes of kroketten! Zijn wens, mijn verjaardagstraktatie (met hier en daar een gezonde aanpassing natuurlijk 😉)! Eind deze maand zal ik met liefde zijn lievelingsmenu voorschotelen, al zal het voor jullie enkel op het scherm zijn. Het zal het eerste vleesrecept op mijn websiteblog worden. Later deze maand zeker meer daarover… Waarom wel of geen vlees eten?


Steak, bearnaisesaus, frieten of kroketten,… omdat het toch wel zware kost is, laat ik het nu alvast vooraf gaan door een supergemakkelijk, licht en heerlijk aperitiefhapje! Gelukkige verjaardag, Theo!


Deze plantaardige spread kan zowel als broodbeleg, dipsaus of garnituur bij de maaltijd worden gebruikt. De meest gekleurde voedingsmiddelen zijn vaak het gezondst. Rode biet bevat tal van beschermende stoffen. Het draagt onder andere bij aan gezonde bloedvaten en een goede bloeddruk, het ondersteunt de ontgiftingsprocessen van de lever en verbetert de sportprestaties. De tahin of sesampasta in dit recept is een ideale calciumbron.


Dip van rode bieten_Renée Cavens
.pdf
Download PDF • 213KB

Tot slot ook voor jullie, in teken van zelfliefde en zelfzorg, een Valentijnscadeautje:

€5 korting voor wie deze week (t.e.m. 19 februari 2023) een afspraak (of traject) boekt in februari of maart 2023! Spread the love! ❤️48 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Arkasha Keysers
Arkasha Keysers
Feb 16, 2023

Dat hoe meer kleur een voedingsmiddel heeft, hoe gezonder het is, wist ik niet. Merci Renée. En gelukkige verjaardag Theo! xx

Like
bottom of page