top of page

Soja-curryspread

Bijgewerkt op: 23 jul. 2022

In de supermarkt vind je meer en meer vegetarische alternatieven voor de populaire kip-curry salade. Vegetarisch staat helaas niet gelijk voor gezond. Vaak worden suiker, ongezonde oliën, synthetische kleurstoffen, stabilisatoren en bewaarmiddelen toegevoegd. In dit recept wordt gekozen voor soja-eiwitten. Dit zijn de meest volwaardige en gemakkelijkst verteerbare plantaardige eiwitten. Hoewel tempeh (gefermenteerde sojabonen) het beste soja-product is, koos ik in dit recept voor sojabrokjes. Dit zijn gedroogde soja-eiwitten, die je gemakkelijk kan bewaren in de voorraadkast. Curry- of kerriepoeder is een mengsel van diverse kruiden zoals kurkuma, gember, kardemon, koriander, karwij, komijn, fenegriek, chilli, kruidnagel, mosterdzaad en zwarte peper. Deze kruiden hebben een medicinale werking en door ze te combineren kunnen ze bovendien elkaars werking versterken. Het gebruik van kerriepoeder verhoogd als het ware de voedingswaarde van je gerecht! Wil je toch een échte kipcurry, vervang de sojabrokjes dan door (biologische) kipblokjes.


Soja-curryspread
.pdf
Download PDF • 154KB

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page