top of page

Waarom ik niet graag "diëtiste" word genoemd....

Voor uw konijnenvoer en water voor de vissen...

De beroepstitel 'diëtiste' wordt naar mijn gevoel teveel geassocieerd met lightproducten, crashdiëten en louter vermageren, een visie die haaks tegenover de mijne staat. Om die reden gebruik ik liever de term 'voedingsdeskundige' of ‘voedingscoach’. Niet het cijfer op de weegschaal, wel de lichamelijke en geestelijke gezondheid staat voorop.


Helaas merk ik dat het stereotiepe beeld van een diëtist bij velen ingebakken blijft. De verwachting lijkt dat de diëtist zal zeggen wat jij MOET of NIET MAG doen. Ik benader het liever als een samenwerkingsverband, waarbij ik mezelf beschouw als iemand die informeert, begeleid en inspireert. Jij voelt zelf het best aan wat wel of niet bij je past, welke beweging juist voelt om te maken en welke niet. Het is de bedoeling om jezelf uit te dagen en nieuwe dingen te proberen, zonder daarbij je grenzen uit het oog te verliezen. Uit je comfortzone komen helpt om te groeien en zelfvertrouwen te winnen, maar perfectionisme is gedoemd om te falen.


De weegschaal, nog zo’n stereotiep idee. Bij de diëtiste word je gewogen, toch? Mensen in mijn praktijk zijn vaak in eerste instantie zelf gefocust op hun gewicht, alsof het zo hoort. Sommigen voelen zelfs angst om op de weegschaal te moéten staan en beoordeeld te worden. Ik stel hen dan gerust dat de weegschaal ergens in een hoekje staat en zelden, enkel op vraag, boven wordt gehaald. Doelen formulier ik liever in termen van gedrag. Je hebt immers geen rechtstreekse controle over het resultaat en wél over de keuzes die je maakt.


Het doel is om vanuit een vrije wil en intrinsieke motivatie BEWUSTE keuzes te leren maken die bij je passen. Keuzes die jou een goed gevoel geven en je dichter brengen bij wie je werkelijk bent en hoe je wil leven.


Wil jij jezelf beter in je vel voelen?

Wil je meer fysieke en/of mentale energie?

Wil je terug gezond en evenwichtig leren eten zonder daarbij te moeten vervallen in een alles-of-niks aanpak?

Wil je je relatie met voeding herstellen?

Wil je bepaalde gezondheidsklachten verbeteren of zelfs omkeren?

Ben je op zoek naar een duurzame gezonde levensstijl die bij je past?


Genieten van écht eten helpt de weg vrij maken naar een bewuster en energieker leven!


Benieuwd wat dat voor jou kan betekenen?

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page